מה צריך לעשות רוכב אופניים חשמליים שנפצע בתאונת דרכים, האם כל תאונה נחשבת לתאונת דרכים, מי הגורם או הגורמים שמהם אפשר לקבל פיצוי על התאונה שנגרמה ומה עושים במקרה והרכב שפגע ברוכב האופניים ברח בלי להשאיר פרטים.
תאונות דרכים לצערנו הם מאד נפוצות וכל יום לצערנו מתרחשות לא מעט תאונות דרכים שבהם אנשים נפגעים ונזקקים לקבל טיפול רפואי.
בערים המרכזיות בין היתר כמו תל אביב, נתניה, באר שבע, חיפה, כפר סבא, ירושלים, אשדוד ישנו חיכוך רב בין רוכבי אופניים חשמליים עם רכבים ואופנועים בכבישים, שכן צפיפות הכלים ביחד עם טעויות אנוש של הנהגים בכבישים גורמים לתאונות דרכים שבהם נפגעים רוכבי אופניים חשמליים.
בנוסף, ישנו מחסור בשבילים במדרכות לרוכבי האופניים וזה גורם להם לרדת לנסוע בכבישים ושם הם כאמור חשופים יותר מאשר הרכבים לפגיעות קשות שכן הם לא מוגנים כמו ברכבים.
תאונת דרכים עם אופניים חשמליים
האופניים החשמליים משמשים את הרוכבים בין השאר לעבודתם ופרנסתם כמו בחברות שליחויות כמו תן ביס וולט, חלק מהאנשים משתמשים בהם לנסיעה לעבודה וחזרה מהעבודה או לדברים אישיים וחוסכים לעצמם את הנסיעה ברכב ועמידה בפקקים.
הפיצויים כתוצאה מהפגיעה חשובים ומסייעים לרוכב האופניים שנפגע, שכן כאשר מדובר בפציעות קלות אז הם מקילים עליו ועוזרים בו לעבור את תקופת ההחלמה ממנה וכאשר מדובר בפציעה שהיא קשה ומשמעותית הם מסייעים לו ולבני משפחתו בכל אשר נדרש לו כעת כתוצאה מהתאונה שעבר.
הפיצויים יכולים לנוע בין אלפי שקלים, לעשרות אלפים, מאות אלפים ויותר תלוי בחומרת הפציעה שנגרמה.
מהי תאונת דרכים על פי החוק?
החוק המגדיר מהי תאונת דרכים הוא חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. תאונת דרכים יכולה להיחשב ככזו בלא מעט מקרים, אולם בכל הנוגע לתאונת דרכים שבהם מעורבים אופניים חשמליים ברוב המקרים היא תהיה כאשר רכב מנועי כמו רכב פרטי, משאית, אופנוע, טרקטור, טרקטורון התנגש ברוכב האופניים וגרם לפציעתו.
במצב כזה הגורם שצריך לפצות על הנזקים שנגרמו לגוף של הנפגע (פיזית ונפשית) היא חברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב.
בנוסף, אם התאונה אירעה בזמן עבודה או בדרך או בחזרה מהעבודה התאונה יכולה להיחשב כתאונת עבודה והמוסד לביטוח לאומי הוא זה שיפצה על הימים בהם לא יכול היה רוכב האופניים לחזור לעבודתו ועד 91 ימים וככל ונגרמה לו נכות של 9% ומעלה יהיה זכאי לפיצוי או קצבה חודשית תלוי בעוצמת הפגיעה שנגרמה.
כאשר הרכב ברח ממקום התאונה והשאיר את רוכב האופניים שרוע לבדו בלי להשאיר פרטים אז זה לא אומר בהכרח שאין גוף שיכול לפצות על הנזקים שנגרמו לגופו של רוכב האופניים.
במצב כזה המדינה הקימה את תאגיד "קרנית" שהינה קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שבין שאר תפקידיה הוא לפצות בתאונות של "פגע וברח" רוכבי אופניים חשמליים שנפגעו.
במצב כזה מומלץ לגשת לקבל טיפול רפואי בהקדם האפשרי ולדווח למשטרה על התאונה שבה הרכב שהיה מעורב אתכם בתאונה ברח מזירת התאונה.
לצורך קבלת הפיצוי רצוי להסתייע בעורך דין שעוסק בתחום של תאונות דרכים ונזקי גוף על מנת לקבל את מקסימום הפיצויים שאתם עשויים לקבל כתוצאה מהתאונה שעברתם.