כיום אנשים רבים נוסעים על אופניים חשמליים כולל בני נוער, זו תופעה שהולכת להיות מקובלת יותר ויותר שאנשים נוסעים עם האופניים שלהם בשעות הפנאי, ללימודים, למקום העבודה ובחזרה מהעבודה, תוך כדי ובזמן העבודה בשל הנוחות איתם להגיע לכל מקום, בשל העלויות שלהם וזה הפך להיות כלי מרכזי שכמעט יש אותו בכל בית בישראל.
יחד עם זאת בד בבד עם עליית כמות רוכבי האופניים החשמליים לצערנו יש הרבה תאונות של רוכבי אופניים חשמליים אם זה עם רכבים אחרים תוך כדי נסיעה בכבישים, במעורבות עם הולכי רגל, בשל מפגעים בכבישים כמו מהמורות, רטיבות כמו שמן, או עבודות שמתבצעות וגורמות למכשולים ועוד.
לאחר תאונה שבה מעורב רוכב אופניים חשמליים
אני ממליץ להתייעץ עם עורך דין או כבר לקחת שירותיו של עורך דין שעוסק בתחום של נזיקין מהסיבה כי יש לו את היכולת והניסיון הרב לדעת כיצד תוכל לקבל את הפיצוי המקסימלי עבורך ומעבר לכך הוא יוכל לסייע לך במימוש זכויות נוספות שתוכל לקבל עליהם פיצויים כמו תאונות אישיות, תאונת דרכים אם התאונה אירעה תוך כדי כך, מול הביטוח הלאומי כתאונת עבודה.
הערך, הליווי והתמיכה של עורך הדין העוסק בתחום הם משמעותיים, הם יכולים לעשות את ההבדל בין אופציה לדחייה עד כדי כך מחברת הביטוח לבין קבלת פיצויים באופן משמעותי ובסכומים גבוהים שיסייעו לך עם הפגיעה שעברת.
בין אם הפגיעה קלה או קשה הפיצויים הם הכרחיים עבור רוכב האופניים שנפגע
הם מסייעים לרכישת תרופות, לכאב והסבל שרוכב האופניים עבר, לפיצוי עבור נכות אם נותרה כתוצאה מהתאונה שיכולה להשפיע על העתיד, על צורך לעבוד בעבודה אחרת, סיוע ועזרה בבית.
לאחר התאונה אם מדובר בתאונת דרכים חשוב לקחת פרטים של הרכב שפגע
(פרטי נהג, מספר רכב), בנוסף רצוי לצלם את מקום התאונה שבו נפגעתם ולקחת פרטים של אנשים אם היו שראו את התאונה.
חשוב בנוסף ללכת לקבל טיפול רפואי לאחר התאונה ולא להמתין כי חברות הביטוח עשויות להערים קשיים אם לא פניתם לקבל טיפול רפואי מייד לאחר התאונה והם ינסו או לדחות את התביעה או לתת פיצוי נמוך ויגידו שמדובר בפגיעה מאד קלה אם בכלל.
דבר נוסף הוא לשמור על קבלות של הוצאות שהוצאתם בעקבות התאונה כמו מכשירים או אביזרים רפואיים, קבלות על ביקור אצל רופאים או פיזיותרפיה, נסיעות במוניות שכן עליהם אפשר לקבל פיצוי.
בנוגע לתאונה שאירעה עם האופניים החשמליים במסגרת עבודה
אז אם אתה שכיר תודיע למעסיק למלא עבורך את טופס בל/250 של הביטוח הלאומי ולאחר מכן תעביר אותו לקופת חולים כדי שהביטוח הלאומי ישלם עבור ההוצאות הרפואיות, יש לציין כי מילוי הטופס עדיין לא אומר שהביטוח הלאומי הכיר בתאונה כתאונת עבודה.
לאחר מכן יש להגיש תביעה לתשלום דמי פגיעה הטופס נקרא בל/211 שאליו יש לצרף מסמכים רפואיים אודות התאונה שאירעה.
תשלום דמי הפגיעה הינו תשלום עבור אותם ימים בהם נעדרתם מעבודתכם לאחר התאונה וניתן עד 91 ימים.
ככל ונותרה לכם נכות וכאן גם כאן מומלץ להיזהר ולא להגיד לעצמכם לא נותרה לי נכות תדעו שגם נכות שאינה גבוהה עד 10% נכות יכולה להעניק פיצויים משמעותיים.
עצמאי לאחר תאונה צריך למלא טופס בל/283 לביטוח הלאומי ולהעביר לקופת החולים ולאחר מכן אותו מסלול כמו השכיר להגיש טופס תביעה בל/211 לביטוח הלאומי.
הפיצויים שאפשר לקבל מהביטוח הלאומי הם דמי פגיעה ותשלום עבור נכות שנגרמה מהתאונה.
בנוגע לתאונה שאירעה בשל מכשול
מפגע שהיה ברחוב כמו אבנים, העדר אבנים משתלבות, עבודות בכבישים, החלקה משמן ועוד כאן אפשר לקבל פיצוי מהעירייה שבה אירעה התאונה ומימוש זכויות נוספות כמו מהביטוח הלאומי וחברת הביטוח שבה מבוטח הנפגע בביטוח תאונות אישיות או פנסיית נכות.
חשוב לצלם את מקום התאונה, את המפגע ממנו נפלתם, לקחת פרטי עדים שראו את התאונה ולקבל טיפול רפואי בהקדם.
שווי הפיצויים שאפשר לקבל
נמצא כל הזמן בהתדיינויות בין עורכי דין לבין חברות הביטוח ובבית המשפט והוא משתנה ממקרה למקרה.
קשה להעריך פיצוי על רגל אחת כי אין נוסחה קבועה לפיצויים בגין שבר ברגל או בכתף, אלא הוא תלוי במשתנים כמו גיל, שכר שהרוויח הנפגע לפני התאונה, מה הנזק שנגרם, האם נותרה נכות או שלא ועוד משתנים רבים שיחד כולם מהווים את הפיצויים, יחד עם זאת הדברים שצריך לעשות שציינתי במאמר חשובים לקבלת הפיצויים המירביים ולכן חשוב לעשות אותם וכן מומלץ לפני שאתם מחליטים לעשות משהו לפנות לעורך דין שמתעסק בתחום שיוכל לסייע לכם.