בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במספר רוכבי הקורקינטים החשמליים וכך גם בתאונות דרכים בהן הם מעורבים ואף נרשמו פגיעות קשות אצל רבים מהם וזאת, על אף ניסיונות והמאמצים של הגופים הציבוריים, ראשי העיריות בסלילת שבילים המיועדים לרוכבי קורקינטים חשמליים וכמובן גם רוכבי אופניים חשמליים.
תאונות דרכים קורקינטים חשמליים – מה היא הדילמה הגדולה הנוגעת אליהן?
הרבה מהרוכבים על קורקינטים חשמליים בוחרים לרכב על הכביש. זאת, בשל מצבם המיוחד של רוכבי קורקינטים חשמליים – מצד אחד, אם יבחרו לנסוע על המדרכות, הם חשופים לקבלת קנסות. יתרה מכך, אם, חס וחלילה, הם יפגעו, במהלך נסיעתם על המדרכה, בהולך רגל – ילד, אישה או קשיש, הם עלולים להיות חשופים לתביעה בגין נזקי גוף.
מאידך, בנסיעה בכביש הם חשופים לפגיעה מצד רכבים מנועיים המשתמשים בכביש (כלי רכב, משאיות וכד'), אם זה מחוסר תשומת לב של הנהג הישראלי ואם זה כי לא היה שדה ראיה לראות ובין אם זה כי הכביש לא מותאם לנהיגה של רכבים ורוכבי קורקינטים חשמליים ביחד ואז נוצרת פגיעה של הרכב ברוכב הקורקינט.
סכנה זו בכבישים חולקים גם אופנועים ורוכביהם לא כל שכן אופניים חשמליים, שהם נחשבים ל"רציניים" פחות מבחינת נוכחותם על הכביש. פעם חלקו יחדיו את הנסיעה בכבישים נהגי הרכבים, המשאיות והאופנועים והקטנועים, ברגע שהגיעו הקורקינטים ואופניים חשמליים הם הצטרפו גם הם לנסיעה בכבישים והסיכון לפגיעה והתגשות בין הכלים שנוסעים נהיה רב יותר. הבעיה אף חמורה יותר בערים, שכן בערים הצפיפות גדולה יותר, וגם האכיפה של הרשויות, מצידה, אף היא מוגברת במיוחד כיום. השאלה היא האם האכיפה היא מספיקה, כדי לצמצם למינימום את הפגיעה ברוכבי הקורקינטים.
בשורה התחתונה
ניתן לומר, כי, למעשה, תאונות דרכים של קורקינטים חשמליים הן בלתי נמנעות, שכן התנאים בישראל הם כאלה שבהם רוכבי קורקינטים חשמליים נתונים כל הזמן בדילמה בין האם להסתכן בקנסות ובתביעה מצד הולכי הרגל שעלולים להיפגע ובין האופציה לנסיעה בכביש, על כל הסכנות המוכרות הנלוות אליה. לכן, במידה רבה, ניתן לומר כי תאונת דרכים מסוג זה הן רק עניין של זמן, וכי כל רוכב קורקינט חשמלי חייב, קודם כל, למגן את עצמו ולהגן על עצמו במידת האפשר ולהיות מודע לאפשרויות המשפטיות והזכויות שעומדות לפניו, במקרה של פגיעה של רכב בו או במקרה שהוא מתנגש ברכב אחר.
בתור דבר ראשוני מה שאני ממליץ חלילה אם נפגעתם בתאונת דרכים עם הקורקינט זה לפנות למשטרה ולדווח על התאונה שעברתם, דבר שני לפנות בהקדם לקבל טיפול רפואי ודבר שלישי לפנות לעורך דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים וזאת שיבחן ושינחה אתכם כיצד לפעול לקבלת פיצויים על הכאב, עוגמת הנפש והנזקים שנגרמו לכם כתוצאה מהתאונה שעברתם.
סעו בזהירות!
הייתם מעורבים בתאונת דרכים?
פנו אל משרד עו"ד יובל וסרברגר בר לצורך קבלת ייעוץ!